lunes, 28 de septiembre de 2009

Och den passade!!!! LIVE bjuder hon på!





Ja, klänningen som jag gjorde "a tontas y a ciegas", dvs helt blind, utan att veta vad skulle hända, passade lillan, kanske längre änn det skulle, men hon växer, och det är en plus, så hon kan ha den längre. Nu, ska jag rita en mönster som måste justeras och det ska bli flera såna. Jag har faktisk så mycket trikå, interlock och jersey som inte hade klippt innan, för jag hade inte en överlock, men nu har jag det. Tycker så mycket om "henne" att jag vill inte gå och sova nu, men man måste. Den är en begagnat BROTHER som jag fick billig, och duger till det jag vill göra, så länge.

sábado, 26 de septiembre de 2009

De tre alster blev det idag

Jag älskar danska "mee too", så jag antar att den här klänningen har en anning av deras fina glada färger och modeller, men det kom jag på, när det var redan färdig, sanningen är att jag gick helt fri, och hittade på nya grejer under hela skapelse, ingen mönster, ingen ideé vart jag skulle gå, bara låtit det vara. Hoppas den passar lilla Dalila, för kör man helt vild, riskerar man allt.

Och den gröna sjkortan ska åka till Kransen, där en liten Iris kommer förhoppningviss att passa i perfekt, är livrädd att det ska inte göra det, första gång jag syr till nån så far away.

Och tills sist tog jag chansen igen till babyförklädsklänningen, med hjälp av My, från retro-stuff, som tipsade oerhört mycket och delade med sig, så tackar jag för det. Måste ändå förtsätta tränna.


De två första är gjorda med den nya överlock, gud vad det är härligt att sy i det här maskin, bra beslutat, kommer aldrig att ångra mig.

viernes, 25 de septiembre de 2009

Utmanat!!!!!! 10 sanningar om mig.......

Fick en utmaning av skaparen bakom Äppelpäppel, där jag ska avslöja 10 sanningar om mig själv. Här kommer de!
1. Jag är uppväxt på en liten fiskeby och ÄLSKAR havet, båtarna och lukten som kan till och med vara illa, men det är min.
2. Mitt favorit mat är såklart fisk, och det kan jag äta varje dag men inte de andra hemma, så jag tyvärr gör inte det.
3. Är galen för färgerna och då kan inte välja en favvo, utan rengbågen tar jag hela!!!!
4. Gillar att laga mat och kan klara mig garna med massor av gäster! :) Om det är upp till mig, det ska alltid bli fest, och mest gillar jag att förberedda ett kalas.
5. Har ett otroligt bra emotionel minne! kommer ihåg mycket av min egen barndom, familj och vänner, men är gaska slarvig med vanliga hushåll och samhället som till ex. dagis aktiviteter :)
6. Har pluggat hela mitt liv, och har tre utbildningar, men just nu är jag arbetslöss.
7. Kan inte må bra utan ljus så de mörkare årstiderna som kommer nu, gör mig depigg, eller extrem melankolisk.
8. Är hysteriskt rädd för råtorna, och alla dessa typ av djur. Har dessuttom en fobi för hundar, och kan inte hjälpa, är livrädd för dem.
9. När jag blir pensionär vill jag resa och skriva allt jag ser, har alltid älskat litteraturen och skriver och läser så länge kan minna.
10. Är inte alls hemkär, och älskar att ha nåt att göra ute, och så är min mamma, och mina två barn, men inte manen– ”borta jättebra, men hemma för mig är sämst"
Nu återstår det bara att skicka utmaningen vidare till 10 andra och det vill jag göra till: Alvinea, Beata, Bizen, Rumbadekransen, Jeanette, LUSTIG, Prettoflamingos, Kinoko, Jag blommar och Fangoria. Hoppas ni vill vara med! Men om ni vill inte det förstår jag, för det med nätet är inte alla som gillar, men det behövs inte vara så djup och personlig, man väljer själv vilka 10 sanningar och det kan vara rätt så skoj.

jueves, 24 de septiembre de 2009

Tävlingsdax! igen?????? yessssssssssss!!!!!!!


Hejsan! Det känns som på nåt sätt min besökraknare är fel, kanske inte unika besökare raknas, men vad då? jag gillar tävlingar, har inte vunnit en endast gång, och vill det, så chansar och chansar, men kul har jag haft med mina egna tävlingar, så det blir en tävling till, nu när min besöksräknare passerat 3 000 och här är den!
Tävlingen ska först och fram hjälpa mig att våga sy till er, vilket har jag inte görd, så priset är ett valfri MADEBYMAMA plagg i önskat storlek, så kika runt på bloggen och säg till vilket är ditt favvo, så om du vinner få du det, länkar du, är det två lotter, och som vanligt våga dig på spanska är det tre lottar, hehe. KOM igen! amigos, habla usted español?
Jag drar vinnaren den 15 oktober och allt du behöver göra för att vara med är att lämna en kommentar till detta inlägg om att du deltar, samtidigt skriv vilket plagg i vilket strl vill du vinna. Vill du ha två chanser länkar du till tävlingen med någon av bilderna. Och ja, som vanligt los amigos que hablen español tienen tres billetes en la lotería. Alltså:), försök dig i alla fall, det räknar som du kan!
Funderingar: Om du har pojke, du kan föreslå vad du vill ha, så tvingar jag mig själv att göra det jag är så rädd. Ang om tyg det kan hända att det du gillar är slut, men jag har mera, så vi hittar säkert nåt.
Lycka till!! Buena Suerte a tod@s!!!!!!!

miércoles, 23 de septiembre de 2009

En present till, hippos tunika till lilla O.

Lilla O. fyller snart ett år, så jag hade lust att sy nåt till henne, det blev en enkel tunika, med de roliga hippo tyg från IKEA, kantade med snedslå men det är en ovikt snedslå som finns hos Bibbi, jättebillig, och som funkar utmärk på detta typ av tjoka kanter, och tillåter oss leka lite med de roliga sömnar de flesta maskiner har, ex. fusköverlock, eller coverlockens snyggare, om man har. Provade detta innan jag kastar mig idag till en kimono eller omlot tunika, som har jättemycket lust att göra. Nu vet jag hur kanterna ska se ut.



När tyget talar för sig själv.....

Ja, det är många som tror på att ett tyg kan säga nåt, de vackraste tyger som ropar i affären eller loppisen: "ta mig, ta mig" och man kan inte låt det vara. Vissa är till och med så pratsamma att du inte heller förstå vad de säger. som min treåring som blir jättearg när jag inte fattar, och hon har sagt tre tusan gånger: mamma jag vill "pisp", ok, det var chips hon menade!
Detta hände mig länge sen, när jag på en loppis hittade ett av de vackraste tyger jag har haft, gröna nyanser, stora blommiga mönstrat, vit botten, så vackert!!!, jag bara tog alla stuvar som killen gav mig, 5 kr st, allihopa 15, nästan tre meter, men den var så slaktat att jag inte kunde se designer, och tvättråd var den endast som överlevde.Några månader senare gjorde jag en klänning, som jag trodde Rino skulle tycka, och det gjorde hon. Men lillan min var så arg, så klänningen åkte på en gång till en gladare ägare som skulle gilla den, och då två klänningar mer, lika snabb såldes.
Undrade vad det var med det här tyget, men det var igår jag fick ta redo på att det är en äldre Marimekko tyg. Skitt!, Det visste jag! Såja, men det visste jag inte! Det var tyget som ropade hela tiden, skrek till mig där hon var på det loppis bordet, och nu har jag fattat!Som tur har jag en byt kvar, och flickorna kanske ändrar sig, så jag sparar till dem detta, nästa sömmare kanske,

Snälla ni, lyssna på tyger, ibland är de blyga och bara vispar.








domingo, 20 de septiembre de 2009

Det blev två klänningar istället

Ska man ge en present så ska man vara säkert att mottagaren gillar det. Så jag görde två klänningar till lilla kusinan i deras favorit Hello Kitty tyg, och hippos, som hörde att mamman gillade, och de blev ganska söta. Modellen är den som jag har testat så mycket, så klarar nu enkelt och smidigt.
OBS: jag lyckades att ta bort datum i min kammera. BRA!!!!!!






viernes, 18 de septiembre de 2009

En blommig tunika

Idag var det meningen att jag skulle sy en tunika som present till en nyblivande ettåring kusin till mina barn. De tycker inte särkild om retro, så det var svårt att välja tyg, jag har mest retro på tygförråd, men hittade den gulliga blommiga tyg nånstans, och körde med en mönster som har funkat innan.
Ja, tunikan gick bra att skapa, inga problem, bortsett att tyget är känslig och har inte klarat symaskin misshandlingen. Det är en sånt silke, eller saten, är osäkert på namnet, men typ Kina materiell, och då förstår jag varför haut couture sömmerskor och kinesiska syr för hand, dessa tyger klarar inte maskiner, att röra till och med att titta på dem kan skada. Så detta kan inte följa med till kalaset, tycker mycket om hela tunikan, så Dalila få behålla det, men det går inte att ge som present. det var en helt nytt tyg, men om man tittar noggrant ser man fleta spår och det är egentligen inte så syndligt, men ........ jag får sy en tunika till inatt.

jueves, 17 de septiembre de 2009

Hallå min söta lilla blomma!!!

Får man löv att bjuda på blommor ändå? Min lilltjejen i sin blommiga klänningen. Mammas lilla blomma, gulligt!!


miércoles, 16 de septiembre de 2009

Hösten har jag till sist accepterat!!!!!

OK, nu har jag tyvärr accepterat att hösten är här, och att den här årstiden har oxå sin egen charm. Jag tycker mest glada starka färger, till mig regnbågen är bäst, men det är nåt vackert i de fällande löv, murriga färger ger nostalgi och mysighet känsla, så av det har jag blivit inspirerat och klänningen som visas kan kallas precis så "fällande löv", fast enkel var det inte alls. Det var så mycket nytt på en gång.
Aplikationer!!!!!, fy vad jag respekterar ni som kan det!!!. Som JUMEL, tycker jag att det är otroligt svårt, och första gång man gör det kan vara krångligt men värdigt att testa. Hjälp i stor del har jag fått av den snälla Bibbi från Bibbis textil, som inte bara sålde vlieseline till mig, utan förklarade hur man gör, tack du snälla och duktiga Bibbi.
Inspiration med modellen fick jag att nån som tycker är så duktig och gör några av de vackraste retroklänningar, men hon drar inte uppmärksamhet alls, My från Retro-stuff, antar att du syr mest aktiv änn du bloggar, så hon är tyst och lugn, men maskinen går varm där.
Och nånting som var jättesvårt för mig var att födra och göra vändbar detta, mitt allra första gång oxå, så det får jag öva mer. Däremot har jag rittat mönster helt själv och tyckte det var spännande, älskar hur den ser ut, som en fladdermus(tack nakiito!!!), så roligt att klippa i tyg, och komponera det sen. Vill nån ha det kan skickas.

Vet inte, är inte alls nöjd, men så är det med alla första gånger, fråga alla oskulda om det, en sak är ju säkert, har lärt mig så mcyket, och vill asolut repetera uppleversen!!!!!!!!.

Ännu en klänning till i glada färger

Jättebra när det funkar med ett mönster och en modell som man gör snabb och smartfrit, men som tyvärr är "out of moment", för det är inte vår och inte sömmaren snart, känns som en middsommar klänning, och jag älskar tyget som ropades på tradera, så gulligt!. Just nu ska jag gå vidare och förbereda mig mental till den nykommen hösten. Känns tung till mig! Kan inte hjälpa, jag är ju född i Karibiska havet!!!


domingo, 13 de septiembre de 2009

And the winner is...................................

Körde med random number generator, man säger från 1 till vilken maximal number, och sen trycker på generate, och det är snabb och enkel, man kan gå snabbaste en att skriva på lapparna och maskinen fuskar inte. Se på bilden, nu gick det, det var 34 deltagare och number 16 vann. Grattis till Bobo/Rumba de kransen son vann denna gång, hör av dig med adressen, SÅ KUL med tävlingar, tack alla ni som va med, längtar efter en till!!!!!

viernes, 11 de septiembre de 2009

Paket från Norge. Kulaste Bukser från CILIPUS

På min brevlåda låg igår en härlig paket från Norge, snälla Cecilie från Cilipus hade skickat oss kulaste bukser, hennes egna designade byxor, som jag har älskat från första ögonkast. Vi fick två likadana, lilla syster vill inte idag prova dem, men stora syster tog de direkt och ska ha de på sig hela dag. Vi ska till stan och ha en helg promenad genom.

Enligt mig, det finns inte finare och kulare byxor till tjejer eller pojkar, så söta, äkta unisex, så retro man kan vara!!!. Hon har så många beställningar och de säljes på butik, det är inte alls konstig, byxorna är superfina och i verkligheten, när man ser dem, man kan inte låt det vara, man måste bara säga direkt: jag vill oxå ha såna!

Tusan tusan tack, snälla Cecilie, CILIPUS BUKSER är BÄSTA!!!!!!!!






jueves, 10 de septiembre de 2009

En present till kompisar

En av min Milenas kompisar fyllde tre år och har blivit stora syster, så vi bestämde oss för en Pippi klänning såklart, då tjejen är pippi galen, som min. Hon fick en lillebror, och det är en big deal för mig, kan inte mer änn klänningar, just nu. Så han ska få tyvärr en mössa och tillhörande dregglis, så länge, då får jag går inn i affärerna och handla nåt eller snabba mig att lära mig att göra bodysar, byxor och så vidare.
Till sist tycke jag flickan skulle också få en mössa, men Madelenes mössan, (från MADE BY ME, silka fina mössor!!!), har jag inte riktig lyckas ännu, prövsydde en och är inte alls nöjd med det, så det blev hjälmössa som jag själv älskar på vilken som helst ålder. Hoppas allt passar och presenterna uppskatas.

martes, 8 de septiembre de 2009

Mera klänningar

Ja, vissa är så, jag älskar klänningar och man syr vad man känner för. Både klänningar är gjorda av fina tyger ropat på tradera, spetsar från lokala loppis, snedslå från Bibbis textil, och armarna till den rosa och gröna tunikan är en kanin tyg från PANDURO, varit där på helgen och rensat i alla fina stuvbitar för 15 kr.
Jag vet att det är helt ok, och till och med kul med mörka färger, som förra inlägg, men jag själv gillar mest glada och somriga nyanser, som dessa.



lunes, 7 de septiembre de 2009

En grön och små till!!!!!

Den här är kanske lite mindre somrigt i färgerna, men är fortfarande grön i hösten, jag älskar grön, vad ska jag göra? Tyget är från en gardin inköp på sekond hand butik och är så fint, läpptäckens motiv i svarta och gröna nyanser. Fast i mitten försokte jag att avbryta lite med nåt ljusare färg för de känns så mörk för små barn, enligt mig.

OBS: Tävlingen pågår!!!!! Kolla hit, alla är välkomna!!!!!!

viernes, 4 de septiembre de 2009

Det är tävling igen!!!!!!! 2000 passerat


Ja, jag börjar att tänka att det är nåt fel med räknaren, kanske är inte unika besök som räknas, men jag gillar tävlingar, det var spännande förra gång, så det blir en till. Denna gång ska lottas tyg igen och lite sybehör, enligt bilden. Tack ni alla som redan är med på tävlingen, hade besök hemma, och hade inte tid att fota men nu är det klart, ett häftig paket men en afrikanskt tyg och en viskos retro tyg köpt i Spanien, en meter av värje. Tycker de är så höstiga i mönster och färg, så jag piggnar lite med vita glansiga hjärtband, och två matchande dragkedjor. Det kan bli en klänning, men vem vet, bara vem som skapar. Tävlingen stängs den 12/sept, Lycka till!!!!!!!!

martes, 1 de septiembre de 2009

Verde que te quiero verde!!!!!!!

Ja, "verde q te quiero verde, verde viento verde palma", säger en underbar andalucian diktare och det vill säga ungefär som "Grön är skön!". Undrar om jag är just nu på en grön-period inför höstens ankomst. Men jag vägrar trista färger!, jag vill att det ska alltid vara sommar, kan man det? ja, kanske på Kuba!, men inte här, tyvärr!

Görde en sjkorta med trekvar armar i grön, blommig, så retro och 70:tals känsla. Tyget är en påslakanbit jag fick av en byte med Strumpetössa design, och mönster har jag ritat efter många andra bloggarens hjälp och inspiration.

Då hade jag stuvar som jag ville bli av, och det var repris på den här klänning, som andas lite Ryno, min favorit kvinliga klädder designer. Jag sydde två på en gång, fast lite sörre i storleken än den här och lite variation på modeller. Jag älskar det hela, men inte mina flickor, de tycker inte alls om det, den andra har jag sålt, och dessa kommer jag att göra samma. No way!

Och ja, och så bjuder jag på min fot, :0)