martes, 29 de diciembre de 2009

Innan året tar slut......

... hinner jag att visa allt som var sytt i sista årets dagar. Färgerna som jag älskar, och våren känsla, lockar med alla synnen värmen och sömmaren.


Tjerna poserar glada med orange klänningar. Tyget hittade jag på en sekondhand butik, helt nytt landskapstyg stuv, och ganska stor. Jag blev helt galen där i, när jag såg det.
En av mina lärare är fortjust till en rosa tunika jag gjorde länge sen. Men den rosa prickiga tyget med kaniner tog slut. Vi bestämde oss för marimekko rosa uniko, alltså mycket bättre! Nu vet jag inte vilken storlek kommer att passa, hennes barnbarn är nästan två år men inte smal som mina. Och hon ville ha trekvar ärmar och inte klokat. Så en tunika är i storlek 2 år, med min kloklat variant, och den andra är i storlek 3 år men trekvar variant. Ska vi se vilken gillar hon mest. Jag gillar såklart den där nere.



Två små klänningar till, med den rödaluvan tyget och sötaste gröna äppleblomma tyget, både och från S&S, storlek 80.
Och det är såååå lång nu, men ville också visa klänningen jag sydde till mina barn, Milena vill ha, men Dalila inte, ni vet!
Men hon vill vara MARIPOSA. :-)


Denna år var året jag började att sy, tack vore många av er. Tack för det!
Då ses vi nästa år, vill önska alla GOTT NYTT ÅR 2010!

sábado, 26 de diciembre de 2009

God Jul a´la Retrostuff




God Jul har vi haft, med finfina klänningar och julklappar. Vi har inga ord för att tacka dig My, så då får man ge bilder istället. Kan man vara finare på julafton?
Önskar bra förtsättning till er alla, mina underbara syvänner.

martes, 22 de diciembre de 2009

Feliz navidad, och med snön som det skall!!!!!

Barnen var ute och bestämde sig för att göra en snögubbe, men det gick inte så bra. Pappan lovade att göra det lite senare och det gjorde han. Jag kunde inte alls vara med, är tyvärr tropikalväder oanpassat till vilken som helst temperatur, och okapabel för snön. I´m sorry!


En liten foto, och inn igen, bbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrr!


Jag fick pyssla och pinta INOMHUS. Så här ser det ut kökets fönstret utifrån. Där hänger små söta lavandelhjärtan, som jag fick av Mia från Kinoko, och en unik och vacker busängel som jag fick av Maria från Jag blommar. TACK!


Här inne är det varm och skön, och Milena vill prova en klänning som jag köpte på tradera. Kristina som sydde den har ingen blogg, men det ska hon skaffa sig. Hon syr jättefina kläder, och var så snäll att lillasyster fick också sin, så vi fixade den andra som ett byte. Tack igen!

Lilla sister vägrade att ta på sig sin, och att vara på foto, ni vet! Fats att pynta hjälpte hon väl. Den lilla hästen som har ingeting att göra med jul under julgranne är hennes bidrag.
Och pappan som är där ute, kallar på Milena att snögbben är klart. Då går hon ute på en gång och hälsar under snön, utan jackan. Ashh, hon är svensk!



En riktig GOD JUL till er, alla mina goa och snälla syvänner!

Santa Lucia

För en vecka sen, firade de Lucia på dagis. Festen var utomhus och linnen var ganska stor, under den hade alla barn överollen. För första gång i livet ser min dotter riktig knubbig. Bra!

Under alla kläder var det så söt som det min egen Lucia. Och titta nu, när jag ser vilka klänningar har jag hemma, märker att jag har köpt ganska mycket brunt omedvetet.


Dalila ville inte vara med, men sjunger Imse Vimse Spindel och vi säger att det passar inte alls men hon tycker inte samma som vi.

sábado, 19 de diciembre de 2009

Shit, I did it again!


Vet inte var är det. Vill garna sy i bruna toner. Skojar med nån att har blivit smittad och behöver vaccinen, men själva sjuka patienten säger att vaccinen är slut, och man får vänja sig att bo med sin sjukdom. Börjar att gå över, idag klippte i oraaaaaaange, en av mina favvo. Tillbaka till färger i nästa inlägg! Det behövs!
Tunika är nästan samma som den andra, fast armarna är inte gjorda av klövertyg, Vill snåll spara det. Annars den småblommiga funkar ännu bättre tycker jag. Strl 86/92 och en egen mönster.

sábado, 12 de diciembre de 2009

Juligt och rutigt

Fram:
Och bak:

En liten pyteliten julklänning har jag precis sytt. Älskar det fina tyget, blommigt och rutigt. Hjärtan ger den juliga pricken över i-et. (Tack du snälla Linda, för språkhjälpen.)

jueves, 10 de diciembre de 2009

Jag gillade inte brun, men.....

En Emil sjkorta, och en blommig tunika/sjkorta/klänning. Bäge två i BRUN, och strl 80/86.


Det är sånt. Aldrig har jag gillat brun, trist och tråkigt, tyckte jag om färgen. Och absolut inte till barnkläder. Men retro är som en resa genom tiden och smaken. Länge sen som 70-tals tiden var det det brun som mest används, och just nu är det äkta retro, så är det brun som gäller. Ändå jag nekade detta, gillar glada, starka och skrikande färger, blommor, djur och orange, limegrön, i massor.
Men där ute finns någon som gillar brun och har lyckat övertyga mig, TACK för det, My från Retro-stuff, jag trodde aldrig jag skulle sy i brun.
Och en TACK till, till PALVEN. Hon rensar i tyggömmorna, och jag som tur, lagt bud på den söta klövertyg, har sååååå länge sen letat efter det.
Nu har jag förresten fått tag på en grön dunderklumpen påslakån, dyrt var det. Men har lovat till mig själv att sluta med tradera. Hoppas jag klarar det.

lunes, 7 de diciembre de 2009

Lite live skadar inte

Först ut en klänning som jag köpte på tradera. Jag viste det var från F.A.E., eller Mjuka kläder till goa barn, och ville ha en av hennes underbara singoalla.

Och passade perfekt till min lilla.

En oväntat dag hade de humör och provade klänningar som var inte deras, så är det! Kanske jag bodde sy åt dem men säga så här: "Den här klänningen är inte din", och då gillar dem direkt.


Man vet ju aldrig med barnen!

domingo, 6 de diciembre de 2009

Tack igen, min blommande vänn!!!!!!

Det kom en paket, så fint utseende, änu bättre inuti. Maria från "Jag blommar" är en specielt medbloggare, helt unik och mångfasceterat. Hon gör allt som möjligt, och allt är lika fint. Jag har skickat en klänning till hennes dotter och vi fick en av hennes fina busiga änglar. Har ni set nåt mer unik och vacker?.
Här ser ni hennes lilla tjej. Klänningen är lite stor för henne, men det är bara bra, det kommer att passa längre. TACK!!!!!!!!! snälla Maria, fast detta var egentligen inget byte, utan två olika julklappar från/till varandra. Och jag tror att både sidor är lika nöjda. GOD JUL till dig, och snälla, sluta aldrig blomma!


sábado, 5 de diciembre de 2009

Detta handlar inte om mig.




Tack sybloggsvärlden! Där ute finns duktiga och underbart generösa människor. Jag ger, och jag får, byteshandel i äkta medeltidsanda. Och så lär man känna, vem som är bakom bloggen. Jag är så tacksam, och känner mig så berikad. Rik är det rätta ordet! Rik på mottaget skaparglädje, rik deladvänskap, och brevslådans goda nyheter, gör vardagen lite roligare, eller hur?
Jag älskar retro, och det är retro man är ute efter, för det finns flera som är duktiga på det. My från Retro-stuff, var en riktig aha upplevelse. Vilka fina klänningar, jag fastnade direkt! Och hon är så snäll, att jag vet inte hur man tackar. Den här är av de vackraste kimono jag har sett, som faller både mamma och tjej i smak, så vad kan man mer be om? Tack, du snälla My, sånt värmer i vinterns kyla.

viernes, 4 de diciembre de 2009

En duk har fått nytt liv




Nu är jag kär i den nya kläningen. Är den inte fin?. En rund duk som var så sorgligt att klippa, men den slutfärdiga klänningen hjälpte och tog bort mitt dåliga samvetet. Turkosperioden går inte över, och så grön igen! Strl mellan 6 månnader och ett år, kanske en 74.

miércoles, 2 de diciembre de 2009

Får man lov att vara en liten prinsessa?

En liten stuvbit från Panduro, som räkte bara till detta. En sex-månnader prinsessa passar i den. Mina två skulle älska en sånt, men de är stora för klänningen. Jag har bestämt mig för att sy i alla stuvar, så rensar jag i tyggömmorna. Det behöver jag! Med röda långstrumpor och body passar som finkänning till julafton, varför inte?

Somriga glada hakklapar på vintern?


Åh, yes, så kan det gå, när man gillar färger och retro. Så mycket, att man inte ha koll på årstiden. Kanske tycker någon annan om, det får jag hoppas!