martes, 30 de noviembre de 2010

Barnslig och julig


 jag ville aldrig klippa i det fina tyget jag köpte  i Spanien för två år sen, men jag gör detta bara för vänner.

Lillan vill ha den på sig, men den är inte hennes, jag kanske måste klippa mer, för hon har ju vuxit ur sin egen.

Apelsin och kanell...

...doftar den här julklänningen. En vän till mig har beställt till sin lilla söta Mia, och jag hoppas att den passar. Hon fick välja bland tygerna, och jag tycker att hon var sååå rätt. Jag älskar det, har varit så rädd om denna fina bit som är oanvänd och hittades på en loppis för ett år sen, men sen dess hade jag inget hjärta för att klippa i, det är så med visa tyger, men nu har de kommit sin tid.


 Och så vill jag tacka den underbara Fredrikke, från Kort och somn, som jag kallar superFredde, för min fina vinst, jag vann tröst priset hos henne, och fick hemma en tidig och ursnygg julklapp. Stort tack och klem till Norge!

Massa fina julklänningar på bordet, alla beställningar av vänner, som uppskattar det jag gör, och därför är det extraroligt! För mig är tyg bara tyg, och pengar ingenting, men när klänningar får ett par ben och springer glada med massa färger, är jag gladare och stoltare än nånsing!!!

domingo, 28 de noviembre de 2010

Det röda trådet...

har provat att göra fickor eller vad det är....
Framstycke

Bakstycke


tappas, eller rättare sagt, byts inte här. Jag har tagit fram massor med röda tyger, som om jag hade fått en rödepidemi!. Annars, tycker jag, att den här klänningen har en konstig blandning av skandinaviskt och slaviskt. Nu är det jul igen!

jueves, 25 de noviembre de 2010

JULEN börjar med advent...



En så söt docka att man blir så glad att sy till henne!. Men den är inte min, och jag tror att det kommer att bli ganska sorgligt att säga adjö.
Emiltyget är det bästa jag vet, efter Pippi. Den bruna och den gröna har jag haft, och jag tycker också att om man gör julklänningar i älskande barnmotiv så kan barnet ha den även efter jul.

miércoles, 24 de noviembre de 2010

Sommarens UFO....

...blir julklapp. Ja, fel season jag vet, men vad säger man till sin tjej när hon svarar sådär till frågan: Vad vill du ha för julklapp? "-Eh, mamma, du vet, den sessaklänning som du har inte gjort från länge, länge, länge sen..."

Tyget och det söta blommiga bandet köpte farmor i Amerika, och alla fyra kusiner ska ha samma klänning. Jag är inte kär i rosafärg och prinsessor, men... jag är mamma!


Och det sämsta av allt, är att lillasystern har börjat med samma period, så hon gå runtomkring hela huset med en sådan Lindexklänning och vad säger man? God bye Pippi! Prinsessigt värre!


Fattar inte vad som har hänt!

martes, 23 de noviembre de 2010

Man blir så glad!

....när man ser en sådan söt killle i sin MBM mössa. Det här är mer än pengar, lycka är.... du Leon!

sábado, 20 de noviembre de 2010

Give away eller JUL-tävling här!

En liten myssig affär som säljer MBM

Jag älskar tävlingar, men... jag vinner inga, så det enda sättet att bli glad är att göra egna tävlingar här på bloggen. Det var länge sen, men nu har jag en så stort julkänsligt lust att göra det. Sista vinnare har fått vänta länge men till Chile skickas iväg en klänning på måndag, nu är ju dags för en ny vinnare.
1- Skriv en liten kommentar, berätta vad du gillar o ogillar av MBM, lite kritik på ett konstruktivt sätt eller helt demokratiskt och arligt vill jag höra. Vad saknas här, vad skulle du vilja vinna, och vad som helst du tycker.
2- Skriver du på spanska, då får du dubbel triss, ni vet värför... Det räcker att man försöker, som jag på svenska!
3- Länkar du, eller blir följare, får du tre chanser. Har du ingen blogg men skickar mejl till kompisar, detsamma!
4- Och sist men inte minst, om du har någon gång köpt eller vunnit en plagg av mig och du har kort med söta barn, skicka mejl till argcub@hotmail.com med det, och det blir 4 chanser. Bilden publiseras inte om  inte ägaren vill, men jag vill gärna se på det.

Vinnare väljer själv, en klänning, en skjorta, en bors, en mössa, eller kanske har man inga barn och vill man ha en meter av tyg från mina gömmor.

Tävlingen avslutas rätt innan jul, den 18/december, kl 12:00
så hinner jag skicka paket med TOMTEN

Lycka till!!!!!!!!!!!!!

viernes, 19 de noviembre de 2010

Världens roligaste beställning

En vän som har en blogg där bakar och lagar mat under namn Kyolabas Kök, beställde den här hatten av mig, och jag tyckte det var jättekult att skapa något roligt och unikt för henne!, fast jag tycker inte alls hur gick det med trycket, men men... nästa gång! Det roliga tyget med cupcakes kommer från STOF2000.




Tack, Harriet, för denna gång!


miércoles, 17 de noviembre de 2010

Vänner....

...inte vilka som helst! Goa fina vänner! Vänner som hjälper till, som engangerar sig, som ger allt för mig.
Hur ska man tacka?
Vill bara tacka alla för fina ord, och skickar ett stort tack till alla som hjälper mig, ni är så underbara!

domingo, 14 de noviembre de 2010

En singoalla till live.....

Min minsta tjej är förtjust till MBM nu!

Då ska man passa på och sy till henne! Tyget med ugglor köpte jag i STOF2000, det tar bara 20 min med båt från Helsingborg, vilket vet jag inte om det är bra eller tvärtom för mig! (Ni vet plånboken.....). Det andra tyget med stjärnan köpte jag av någon av er på tradera, nu matchar de perfekt!

miércoles, 10 de noviembre de 2010

En liten börs...


Jag är glad att jag slutade min utbildning på svenska, och framför allt att jag har lärt mig så mycket. Hoppas med tiden att mitt språk blev bättre. Jag har ändå en del kvar att jobba hårt!! 


Min lärare fick som tack en liten bors födrad med svart sammet.
Eftersom hon är förtjust till elefanterna fick hon en liten elefant av rostyg klistrad på presentpåsen. Jag penslade med finisher, för att ge en gammaldags känsla till det hela.
Och hon gillade!

martes, 9 de noviembre de 2010

På Biblan

Med hjälp av min vän Tori, hängde jag kläningar på Café Birger, här kommer några kort från den dagen som Dalila  också var med och hjälpte!? till, Uff jag var tvungen att ringa pappan för att skicka henne ivägg, hon ville inte alls att jag skulle vara där uppe på trappan. Stackars tjej! ;))))


Tack snälla söta Tori!

domingo, 7 de noviembre de 2010

JUL a la MBM?

Försöker att hämta inspiration inför JULEN....