sábado, 21 de abril de 2012

Första plagg är klart.


Jag är inne på slutkollektionen nu. Gud vad tiden rusar iväg! Ska förklara lite mer vad detta handlar om, men just nu kör jag en tjuvtitt såhär, en supersnabbis för nyfikna. Här ser ni skissen och efter det färdig resultat, en överall i den futuristiska andan. Kollektionen heter "Alla vill till himmelet". Snart kommer hela historien hamna här, jag är superupptaget de kommande veckor.

Vem som ser bra, ser att kragen är nålat fast, jag ska prova på min modell sen ska jag sy fast. Falla för hand, inte alls kul, men man måste!

jueves, 12 de abril de 2012

Följer trender, undersöker och ritar...



...men mest av allt har jag det superkult när jag tecknar. Detta skulle vi presentera i början av våren. En undersökning om de nya trender och en tolkning av det. Min kollektion heter "Ett step forward" och är inspirerad av trappor, som är faktiskt en symbol, (sedan Antiken) av mysticism och rörelse, utveckling och mysterium, frestelse och förbujden. Jag ritade manga japanska dockor, eller försökte, haha. Ser att de liknar mest mina tjejers topmodelbok men det var ett helt omedvete resultat. Origami, pliseringar och pasteller. Välskradade och klassiska plagg, feminina men med sin menswear touch, precis vad jag är inne nu! Gillade också att testa inspireras av arkitektur och inte naturen, och kommer att testa igen detta.

martes, 3 de abril de 2012

70-tals värre...

Kolla vilken kul bild. En tjej som var med på en fest med 70-tals tema med hela familjen, ser så glad ut i sin madebymama tunika. Gillar hennes yvriga och nästan euforiska retrokul glädje. Sånt var det på gamla tider! Ren nostalgi idag på bloggen!