miércoles, 29 de septiembre de 2010

Under konstruktion.....


... är allt här. Jag håller på att skapa en butik med kundvagn och allt och redan äger en domän som heter http://www.madebymama.se/, som kommer att bli min webbutik, fast just nu är hemsidan tom. Bloggen har fått ett nytt ansikte också, jag har tröttnat på den gamla.
Tack alla ni för fina och uppmuntrande kommentarer. Ni är faktiskt en stor inspirationkälla allihopa. Photoshop tror jag att jag kommer att få, så smånning om, så tack alla som ville men kunde inte hälpa mig.
Tunikan med blommor är nu tillgänlig i alla strl, har tillräcklig med tyg igen, så det är bara att höra av sig. Jag syr den först till kvar tills tyget tar slut igen.

sábado, 25 de septiembre de 2010

Man blir så glad!


När man ser så fina tjejer i MBM klänningar. Tack mamma H och lilla söta F, för att ni låter mig att visa hur fint klänningen sitter på! Och grattis F på ditt allra första år! Jag tror inte att jag har fått någon kund, utan en underbart söt modell som gillar att ha mina klänningar på sig, vilket mina flickor tyvärr inte gör. Tack snälla, söta du!

jueves, 23 de septiembre de 2010

Att våga något nytt..

Jag är inte precis en fegis, men jag har varit så räd att sy i trikå och mjuka tyger. NU är det slut med vingar, och somriga bomullkläder. Jag går ett steg vidare, och försöker att sy enligt seasom och barnens smak, de gillar ju mjuka kläder. EN sak ska jag inte sluta göra, än så länge... Jag gillar glada färger och konstiga kombinationer, så det få det bli....
Har sytt en tunika i favvo färgen, limegrön: randigt tyg från S&S och mjukaste mönstrade interlock från Spanien. Det gick faktiskt bra, och en del ska förbättras nästa gång, men den duger! Förresten jag har blivit väldig sugen på att sy en sådan till mig själv, ska jag våga det?

domingo, 19 de septiembre de 2010

Superbyte live

Vi fick en tygblöja, inte vilken som helst, utan Emilitens underbara blöjor med pulltyg, uglorfanell och bambuvelour, och den söta underbara 2åringen E fick en klänning som passar henne alldeles perfekt. Hon har haft det på kalas, och jag tycker att det är hon som gör klänningen sååååååå söt. Tack ska ni ha, Jenny och söta E, för denna gång!
Vi får väl hoppas på flera!


Snart ska Dalila skicka/visa foto, men nu är blöjan inne på tvättmaskinen, tyvärr! Titta in på http://emiliten.blogspot.com/, om ni vill ha tygblöjor gjorda av en riktig mästare.

sábado, 18 de septiembre de 2010

Mitt allra favvo...

av de klänningarna jag har gjort. Jag gillar inte rosa men...


Vilket tyg, klöver är ju bara det bästa jag vet!



Och lapptäcket har blivit till sist en hätta!





Ja, jag gick inte så lång, men tyckte det var så kul att klippa i ett nästan eget tyg. Den är i princip som ett täcke, födrad och med polyesterväv som mellanlägg. Tur att min Dalila vill prova idag hur den sitter på!

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Lite till....



Två klänningar i strl 110/114, och några hjärtan och mössor, så: Vilken röra i köket!

sábado, 11 de septiembre de 2010

En femma...

under helgen, fick jag ihop fem klänningar som ska följa med till en rolig och intressant projekt.
Nickelpiggor på band och tyger i favvofärg, jag älskar limegrön!


En variant i pasteller och med lantliga spetsar.

Mitt fina babuskadokortyg tog slut, :(((((, men man måste sy up sina tyger, för jag har ju ingen plats hemma! Det är alltid roligare om en liten flicka blir glad eller hur?

Och här växer sakta ett brun lapptäcke, som jag kanske klipper innan det är färdigt. Jag är så sugen på att göra klänningar med det.

domingo, 5 de septiembre de 2010

Mössdagen







....har vi haft idag. Lilla Dalila hade lust att prova och tyckte de var alla fina, hon kunde inte bestämma sig. fast det med gubbe tyg ville hon inte ha, "den är för pojkar mamma!", och den med ansikterna, mm, sisådär . Alla är inte i samma strl, så den blommiga till exempel är alldeles för lite för henne, men detta var favvo tror jag. Nåväl, det var jo säkert den med sjtärnan, eller?.
Vi har fått en PIF från ÄppelPäppel och de är så himla fina! Johannas apor i cerise och ljusgrön, MUMS! Jag har jag inte hunnit att fota, flickorna lämnade de på dagis, de har haft de på sig hela vecka, och vill inte släppa, men foton kommer!
De flesta tyger är köpta i Spanien, bara äpplen är från tradera, och det är bara en minibyt, svindyrt! Annars har jag mycket trikå här och lyckra och interlock, men kan inte sy i dem, fast mössor kan jag! Och hoppas jag kan tränna mer, för överlocken köpte jag för att sy i trikå, men.....
OBS: Mönster kommer OdAndulky, men ursprunglig är den från Made by me, tack för att ni två delade med er!
En liten klänning kom också till att göra sälskap idag. Så, nu är jag bara sugen på mer.

sábado, 4 de septiembre de 2010

Med hjärtat!







Jag har haft det jättemysigt med Tildaboken på spanska och börjat med det enklaste man kan göra. Är så glad att denna gång gick det inte åt skogen som då hände med amigurumisar. Nu är änglarna, kaniner och andra fina grejer i horisonten. Dessa hjärtan luktar lavendel, och har en nytt etikett, den heter Mila och Dalila, den är vit och har texten i rosa-lila färg och den ska alla Tilda skapelser ha på sig, så att de inte har så svarta lappar som mina kläder, ett ljuvlig start på massa nya projekter. Har tillräckligt med nya ideér och roliga saker på G, men kan inte än berätta om dem.



Jag tror att Mia från Kinoko, är min andra inspirationkälla efter Tone Finnanger, förstås. Hon skickade oss fyra söta små lavendelhjärtan i julas och jag blev helt sålt. Tack Mia, igen!
Kramar till er!