lunes, 24 de octubre de 2011

Härliga UNICEF-vecka...


På Dunkers Kulturhus i Helsingborg har jag haft äran att medverka i ett roligt projekt. Hela veckan ägnades till UNICEF och FN-dagen som firas egentligen idag, men i förväg hade de mässa aktiviteter med barn i centrum. Jättekonsert med musik från hela världen, dansperformance i samma andan och en antal workshop, hände bland annat vid havet i Helsingborg. Jag var med på en textilworkshop med tema: "All världens barn-tyg". I tre dagar kom det så många underbara barn (mer en 80, från 3 till 10 ålder) och målade med massa färger och mönster på en vit lakansväv. Innan vi skulle måla diskutterade vi så viktiga begrepp som fred, kärlek, och kulturarv. Jag visade föremål från hela världen, och tyger som hade barn som motiv ur alla tider. Det är så kul att se hur små barn är otroligt kreativa och sammarbetar med varandra. Vi delade i rutor och de fattade direkt att även om de målade på varsin ruta, detta levande lapptäcke skulle vara: "ALLAS VERK". Vill tacka Emilie Lantz som hjälpte mig den sista stora dagen, så trevligt och underbart att du ville vara med!. Jättetack till alla som hjälpte till, från de som arrangerade det fina projektet till de kreativa små konstnärer som gjorde det möjligt, utan er hade inte detta hänt.

5 comentarios:

MinaMirakel dijo...

Vad härligt det verkar ha varit!
Jag som bor så nära har helt missat detta, synd./Åsa

Aleisa dijo...

MEn Åsa! Nu får vi se till att ta en fika tillssammans, vi kan inte bo så nära utan att träffas, höstlöv? biblan? say yes!

katta dijo...

Det ser ut att ha varit en fantastisk dag!

Lilla Anka dijo...

Så trevligt det ser ut! Tråkigt att jag inte kunde titta in. Jag arbetar så knepiga tider, men snart har jag höstlov.....

Aleisa dijo...

Kul, Annica! Då ses vi då! Längtar!