domingo, 5 de febrero de 2012

Jeanskollektion

Mycket att göra i skolan, inte ens en sekund nära symaskinen, och ingen lust heller(tyvärr). Så stressat att jag hoppas att detta går över. Fast man vet inte, efter denna otroligt intensiva utbildningen som slutar i maj/2012, tänker jag hoppa in i en tre års kanditatexamen i Modevetenskap vid Lunds Universitet, helt galet, jag vet!
Vi har presenterat en kollektion till, och denna gång var det en jeanskollektion. Min inspiration kom från den nordiska byggtraditionen, former som V i kuststadernas hus, de olika blånyanser av finaste vita landskapet och de kära "unforgotable" V-jeans från 70-talet! Gul & blå grundat av Philipa Ks föräldrar.
Jag har blandat stickat och patchwork, och har försökt att hålla mig i den nordiska andan, konstigt att jag inspirerades igen i Norden! Tror nog att nästa gång blir det något annat. Som sagt jag ritar inte så perfekt, har aldrig gjort det förrut, men jag ser till att det är JAG i allt jag gör.

Jag bett bland annat kompisarna, folk på dagliga tågresan och min egen mamma om de kunde skriva ett eller två ord utifrån min collage. Sen har jag försökt att skapa efter det jag samlade.10 comentarios:

MinaMirakel dijo...

Vad spännande det hörs, lycka till!/Åsa

Mia dijo...

Du är såå duktig på att teckna. Förstår att du har mycket att göra men visst är det roligt. Bästa tiden var åren på tillskärarakademin stressiga men så lärorikat.

katta dijo...

Vilken utmanande tid du har nu, spännande :) Den blå klänningen med korta ärmar är underbar, vill ha!!

Jenny dijo...

Men det verkar ju hur härligt som helst! Och du ritar jättebra, personligt, tydligt, visionärt! Abrazos!

retrostuff dijo...

Åh, så härligt inspirerande! Du är ju jättefena på att teckna! Säg inget annat.

Helena dijo...

Superfina modeteckningar ju!!!! Vad kul det låter...även om det är intensivt:)

Aleisa dijo...

Det verkar som ni är mina vänner, ;) hihi, Mia, jag ritar inte alls fint, ni skulle se mina kompisar! Men jag tar det som det är, små baby-steg, försöker att lära mig och att vara jag, alltid jag, i allt jag gör. My, du är härligaste inspirerande med! Tack Jenny, för så fina ord!Och till alla saknade, finaste ni!

carina dijo...

oj, 3 års modevetenskap! Modigt att kasta sig in i det (och peppande för oss som inte vågar).

Gillar dina illustrationer, du har verkligen fått ihop en enhetlig kollektion. Eg är jag inte förtjust i denim men den där kappan vill jag ha. Och strumpbyxorna förstås!
Vi ses om en vecka :-)

Lilla Anka dijo...

Du kan väl visst teckna!!! Detta hade jag aldrig klarat! Så fina! Denim är ju så snyggt! Så spännande det låter med modevetenskap!! Lycka till, detta fixar du!

Aleisa dijo...

hahahaha, Annica, man gör så gott man kan! Puss!