sábado, 30 de abril de 2011

Retro värre...


















...om man har en monchichi som både dottrarna och mamman är lika galna i, och en förkärlek till Astrid Lindgrens gestalter. Och om man syr en emilkeps (på dessa sommarens/vårens värma dagar i lite navy- marinstil), så kan resultatet kan vara rätt så retro och rätt så kul. Yes, jag erkänner utan att skämmas: 70talist, javisst!

Mönster har jag inte haft något utan som vanligt körde jag själv med eget huvudkontor. Typ tre dagar i klurlig éxtasis tills "tachán, nu fick jag det!". Nästa gång syr jag i flera strl med lite ändringar och justeringar, jag ska bara se om den kille jag har tänkt mig vill ha! Strl circa 5-8 månader. Vistt är jag kär!

jueves, 28 de abril de 2011

Blommande träd...





...agerar skyltmonter. Rolig bild av det jag sydde idag. Allt är till salu, bortsett trädet med fina äppleblommor. Lilla Milena älskade äpplesjaletten, så den är också hennes! Är det nåt så får ni höva av er!

miércoles, 27 de abril de 2011

Sommaren är min...

Jo, såklart! Jag är en sommarmänniska, så att hitta på somriga saker, det gillar jag! Idag har jag roat mig med massa fina tyger och soliga färger. En bandana i unisex-anda i strl 2-3 år, går att beställa, fast detta har ju ägare.  Bara att höra av sig, jag syr dem i alla strl och beroende på vad det finns på tyg går att välja. Livebilder bjuder mina tjejer på:


Dalilas kläningen är sytt av "någon" som jag inte vet om hon vill att jag säger det, men gulllig är den iaf, och vi älskar den. Sjaletter i roliga tyger, för tjejer som gillar lite annorlunda grejer.



martes, 26 de abril de 2011

Glada soliga dagar..


...har vi haft i Skåne. Precis som om sommaren har kommit för tidigt men vill stanna kvar. Hoppas, hoppas, hoppas! Tjejerna har varit på stranden i tre dagar i rad, och solen har varit bästa kompis. Lite leksaker får man ta med sig när det är långt man ska vistas där. Vi gjorde ett byte med Anna Hensengård genom FBgrouppen Hempysslat till salu. Vi fick sötaste fika med virkade saker och de ska få mössor och lite annat. TACK Anna!






OBS: Den stora princesstårta är gjort av mig, Milena fick det i födelsedags present för ett år sen (tiden går så himla fort!). Den underbara klänningen är köpt i Denmark av Freoli, (två systrar som sydde med mormor, sen jobbat på NOA NOA och till slut startat sitt eget märke). Älskar deras fräsha och unika design och att de var precis som vi för några år sen, väldigt inspirerande berättelse deras startaegetresa.

viernes, 22 de abril de 2011

Liten per två...



            En liten klänning i färgglad stil och ändå gullig till en liten tjej, så roligt var att sy det.







Och en liten pippitjej i Switzerland som skickade mejl med livebild och sånt det smälter i hjärtat...

Tack Jennie för du tillåter mig att visa din söta gudbarn!

jueves, 21 de abril de 2011

Glad påsk...


Idag är jag glad, kan vara med mina flickor en lång helg, såååå skönt!. Jag sitter på verkstaden hela dagn, hela långa vecka och längtar och längtar efter mina söta tjejer, så nu får jag sova och mysa och äta frukost utan stress på morgon. Härligt! Sydde ett tygkasse med verkstadens gamla linnegardiner i vårigt tema. Lappar stuvar och försöker att lära mig patchtekniken, men det är tyvärr svårt när man inte kan, jag har ändå glädje att bli av stuvar och se något kul att födda. man får öva och öva!
Jag fick besök av Annica från lillaanka idag, fikade på gården och pratade om allt från tyg till livet. TACK Annica, för att du kom förbi! Gör du det ofta! Ser ni det söta lilla kycklingen som prydar krukan?, den har har hon gjort till  mig, och så fick jag också ett påsk-tygpaket, såndana vänner ska man ha! Eller hur?

miércoles, 20 de abril de 2011

Smått och gott

Pysslade lite för att önska GLAD PÅSK till mina barns dagisfrökna.

 Små lavendelpåsse i äkta shabby stil. Material: en löppare köpt på loppis, en ekologiskt lavendelté påsse, polyester väv, textil tryck, och mycket kärlek. Hoppas de uppskattas.


Två snuttefilter, en till en go´tjej och en till en lika go´kille, som ska snutta sig med dem. Jag älskar att lappa små spillbitar! Ja, tänk om man kunde va en liten!





Och till sist, tre små hjärtan fyllda med ekologiskt bovete, sådana som man värmar i mikron när man trillar och gör mycket ont, hehe.
Visst är det härligt att pyssla och ge bort på påsken!

martes, 19 de abril de 2011

Påskhälsning a la made by mama

En härlig mamma har beställt min Flora tunika till sin tjej och paketet är på väg, Dalila äger modell för en lite påsk-tittut. Hjärtan fyllda med bovete medföljer med i samma paketet, och återstår en randig-blommig skjorta till lillebror. Så finfina på middsommar! Tack, Cecilia för denna gång!


 

lunes, 18 de abril de 2011

Inspirerande med...

...var besöket jag gjorde till Mamö Tillskärare Akademin. I tördags åkte jag tåget till Malmö för ett öppet hus skull. Jag åktte med min goda vän Tori som har bloggen http://www.princesstori.blogg.se/ och som bor i samma stan som jag bor. Vi är ofta tillsammans, pysslar och ungås, och vi hade för länge sen planerat åka dit och kolla allt där inne. Jag hade också kontaktat bloggaren Sarah Nakito, bakom den fina bloggen http://www.kalunji.blogspot.com/, och frågat henne mycket om allt, eftersom hon pluggar där. Att träffa Sarah på riktigt var en de fina upplevelse, och att se alla duktiga elever som planerar sin första kollektion med stor proffsighet, det fina skolan, och hela stämningen. Att prata lite med lärarna och jättemyckeeeeeeeeeeeeeeeet med alla elever, gjorde min dag. Jag är ganska bestämt men måste tänka på pengarna, får jag CSN, är det mycket möjligt att jag provar lyckan nästa år, som min beundrade kompis på bloggvärlden, en glad elev som lär sig, trivs och utvecklar sin stooooooor potencial där inne. Sarah, du är så duktig, vännen! jag kommer tillbaka till modevissningen för att se alla och heja på dig!

domingo, 17 de abril de 2011

Inspirerande besök

NU är jag usel för att ta bilder, och min kamera kunde inte tävla men pressjournalisterna, men suttit nära honom på domkrykan i Lund, och kände en speciellt och bemotande energi att se Dalai Lama idag, Herregud, jag är så glad för det!
Det bästa var också mitt sällskap, jag åkte utan flickorna som stännade med pappan, men där inne var så härliga folk, att man kände sig inte alls ensam.

viernes, 15 de abril de 2011

Syskon in love...


 Idag har jag bara tagit det "easy" på syfronten. Sydde två olika syskon beställningar. Ett par pojktvillingar som är bara fyra månnader gammal ska få turkosmolnpaket, mamman till de ska ha den randiga rmössan. Lite hakklappar ska också killarna få, för de har precis börjat med mat, och sen är det en lille bror och en stora syster som ska få rosa/grön molnmössorna.



















På sondagen är det spännande i Skåne, kommer inte misnt än Dalai Lama till LUND, men allt är slutsålt så jag kan inte se på honom. Min lilla Dalila, med några månnader på nacken, träffade för 3 år sedan, de snälla budistiska munkar från Tibet i en annan arrangerade aktivitet av samma stadsmuseét. Tiden går fort, alltså, jättefort!
SISTA MINUTEN CHANS: JAG SKA SE PÅ DALAI LAMA! WOW, KAN INTE TRO ATT DET ÄR SANT!

martes, 12 de abril de 2011

Många hakklappar..


Framstycke är i pulltyg tror jag, och bakstyke är ren ekologiskt bomull offwhite interlock.

...har jag suttit och sytt idag. Det använder jag som sytröstante terapi, mot det som har gjort mig så arg. Värmar vi ner nu, det är lungt, om det behövs göra allt på nytt så gör jag det. Tack ni snälla som visar allt medkänsla eller stöd i detta, jag tror att så farlig är det inte! Hon kanske vet inte alls vad hon har gjort, tänker POSITIV, nu har hon hört av sig, allt ordnades på ett bra sätt!
Lilla Milena ställer upp som modell, fast hon är ju ingen bebis, säger hon!

lunes, 11 de abril de 2011

På tal om inspiration,

Tack ni som har visat sig mina äkta följare och vänner i syglädjen, att dela med sig, att inspireras, att ha varandra är hur fint som helst, men att kopiera inte!. Nu har personen hört av sig och vi har pratat som vuxna. Allt ok, she is a good person. Alla kan göra fel, men om man pratar gå det att lösa.
LOVE, PEACE AND UNDERSTANDING!


Lite ironiskt, men jag ger henne inspiration award, för inspirerande beslut!
dvs att ta bort allt och sammarbeta!

Inspiration award

Åh, en underbart överräskning! Inspirerar jag henne? Hon som är min oändiga källan! Jag har fått award av bästa My från retrostuff och så måste man skicka till fem inspirerande bloggar. Här kommer mina:


Milena i retrostuff, sommras i Denmark, bilden är taget av My Yttermyr.

retrostuff, för allt fint i vänskap och bloggande syglädje hon ger mig, jag har flera av hennes fina plagg här och tycker att de är världens finaste, dessutom har jag träffat henne på riktigt, kan bara säga att hon är OTROLIGT och det mest inspirerande idéspruta, som hon kallade mig. Jag är ingenting jämför med henne!
pumpalot, för att hon syr de mest lekfulla och fina kläder, unisex, och helt i barnens smak, och har två söta killar som är hur goa som helst. Jag tycker att pumpalot är finaste, och har fått ett par kjolar som jag bara dregglar här!
lillanovak, för allt började med henne, tror att hennes vad en av de första bloggar jag kikade in och blev helt kärt i, desutton planerar vi att träffas men har inte kunnat göra det. Jessica, dags att göra det!
lilofant, för alla fina tyger som hon har, duktig på att illustrera och så fina kläder hon syr, men mest för hennes stooor generös syglädje, hon är ingen girig och säljer inte dyrt, delar alltid med sig, och jag blir så stolt över att vara din nya "bloggvän".
rino, för det är hon som är min allra största idol, min michael jackson, kallar jag henne. Det finns inga vackare klänningar i vuxna strl än dina, enligt mig, och jag har en rino här som jag bara tittar och klappar och tar på mig då och då!

viernes, 8 de abril de 2011

Sytt till en pippigalen 5 åring...

... eller kanske till mig själv. Vi ska på kalas till en go´tjej som jag hade inte alls svårt att bestämma presenten. Men nu har jag börjat fundera på till vem jag syr egentligen. Innan var det till mina tjejer, men de gillar inte ibland, så jag är säker nu: jag syr till mig, till den lilla jag var, den lilla jag är, och därför är jag riktigt glad när min symaskin trampar iväg till min eget barndoms land. Hoppas på att födelsedags barn gillar! men jag tror det ska bli succé!

miércoles, 6 de abril de 2011

Färger, mycket glada färger....

  

...gillar jag. Dessa fyra pittelitesmå mössor ska jag ge som present till en väldigt go´vän. De väntar på en bebis som är alldeles snart här, så det gäller att vara ute tidigt med unisex grejer att ta med sig till BB.kit (de vet inte könet.)


Olika modeller, jag är nog kär i den med hus, sydde den precis till mig själv, d.v.s. hur jag skulle vilja ha en mössa om jag varit en liten bebis, och det visade sig inte så fel, för mina två tjejer har beställt en sånt och fattar inte alls att den inte passar dem, "mamma, men den är för lite! Du får göra en till mig!" Hallå!

lunes, 4 de abril de 2011

Vårigt...

...eller? Skickar en liten och alldeles för blyggt vårhälsning till alla där ute. Här i Skåne har alla blommor bestämt sig nu på riktigt och det ger otroligt mycket färgstimulans och inspiration att se de komma ut från deras tråkiga vilande vintergömmor. "Nu är det livets festen som börjat om igen ,skål!", skulle nog Bellmans alter ego Fredman sagt...Fast jag är ändå lite down, vårabstinens kallas det? Dags att sätta igång mig med mycket blommor och färger, tycker jag!