lunes, 20 de junio de 2011

Fullt gjort!

Jag tycker det finns tillräckliga kreativa illustratörer, man behöver inte kopiera varandra. Stora företag spelar väldigt fullt, och jag vill ge mitt åsikt om plagiat: det ÄR INTE OK, VET NI? Så sätt igång någon som kan måla/rita fint (det finns!) om ni vill ha moln, husvagn, eller vad som helst, men lämna i fred JNYs design och andra duktiga folk som kommer med fräscha idé, det finns hur mycket som helst som ingen har gjort, och det är som kallas UNIK. Jag köper inte kopior så Olsohns tyger, Jofotex, ni har en kund som återkommer aldrig mer, och vill gärna ha en förklaring om varför gör ni så, när ni kan komma med nya underbara tyger istället.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Jag tycker precis som du! Det är trist när det blir alltför mycket plagiat - men just vad det gäller molntyg så är det ju faktiskt så att Gunilla Axén gjorde ett fantastiskt fint molntyg redan på 70-talet, så det kanske inte är helt rätt att säga att idéen är JNys...

Aleisa dijo...

Hej, jag har inte sagt att JNys var först med moln idé, utan att vem som helst kan ta en penna och rita en moln eller en husvagn och det blir hur lagligt som helst. Gunilla Axel på 70 ritade moln, sen kan man säkert hitta moln i alla form och färger som till exempel meandis, men inga är lik, däremot dina och Olssons liknar så mycket bara deras är så klumpiga att tyget har ingen kvalité och randen i mitten avbryter mönster och avslöjar deras fullt gjorda kopia. Nu är jag absolut irriterat och tycket att husvagnstyget är ännu klumpigare gjort och oacceptabelt. Såklart det är jag som står bakom åsikten men jag tycker det är så!

Lilla NovaK dijo...

Hej vännen!

Det är bra att du ryter till! =) Jag kan erkänna att jag har själv köpt molnen som inte är JNYs. Men jag kan också säga att jag ångrade mig då efter en tvätt såg det ut som om det var ärvt minst 2 generationer. Så för min del är det original som gäller. Blir dock lite nyfiken för det här husvagnstyget, jag har läst om att det ska finnas ett plagiat på det, men jag har inte kunnat hitta det för att göra en egen bedömning. Vart finns det?

Kram

Aleisa dijo...

Jofotex Tyger AB
Hej!

Nej, plagiat är aldrig okej!
”Husvagnssemester” såldes in till oss som ”Trikå med bilar”. Vi köpte in det tyget, plus en massa andra tyger, utan att först ha sett det. Så fort vi fått tyget förstod vi också att det var ett klart plagiat. Därefter valde vi att absolut inte köpa in något mer av det och valde samtidigt att inte sätta ut det i vår webbshop.
Eftersom vi köper in redan tillklippta buntar har vi ingen möjlighet att lämna tillbaka tyget. Vi ber om ursäkt till alla som det här har påverkat.
Vi ber speciellt om ursäkt till JNY Design.
För att understryka ytterligare har vi och tänker vi inte köpa in mer av det tyget.

Med vänliga hälsningar – Jofotex Tyger

gretelies dijo...

I saw some of the fake fabric in german shops ... really, really bad.

But you can be sure, that many people know, what is original and what is a fake.

They are selling really bad quality (clouds, caravans ...)

Best wishes

Anne

Aleisa dijo...

gretelies, im happy u write, its awful to copy and sell, så im in my position.