domingo, 31 de octubre de 2010

En docka till....

 
Lånad av mina barns fröcken snällaste Ingela, och alldeles för söt!



MBMs kläder hänger på Café Birger nu, de ska vara där några dagar, Så KUL! . Det är menningen att man ska höra vad folk tycker om det man gör, feed back och allt kritik är bra att höra. Så pirrigt och spänannde är detta!

Många måste jag tacka, för eras underbar hjälp, utan de hade inte detta hänt. Så, Ingela, My, Margaretha, Kalle, Jennyfer, Jorge & sin söta tjej, Iptisam, Martin, Kristina, Denise, Milena, Dalila och Zorz: JätteTACK!
Kram till er alla mina syvänner! Wish me luck!

jueves, 28 de octubre de 2010

Provdockor

Idag hade jag ren tur, åkte till Helsingör och hittade en jättefin provdocka för en billig peng. Den är i strl 80/86 och kommer att göra sällskap till den andra som jag hade innan, strl 110/116. Jag är verkligen jätteglad för dem, de ser precis ut som min Milena och min Dalila, så nu har jag 4 barn.

miércoles, 27 de octubre de 2010

Cherry on top....

Av vem jag har fått den här awarden, det är det som är en riktig ära, så tack retrostuff, jag är inte mer än hedrat av det!



Ok, tre saker som ligger mig varm i hjärtat:


1- Familjen och vänner, först än allt, mina två små söta trollar.

2- Litteraturen är min största passion, att läsa, skriva, veta allt om författarna och berätta för vännerna. kan vara riktigt chatig, ja vet!


3- Havet, och allt som kommer därifrån, kanske för jag är född väldigt nära det.


Favvofoto, många har jag, ska kika in, och visa vad som helst:


Ja, det måste vara detta! jag och min lilla syster i sommras, i Spanien, nästan 40 år tillsammans!

Skickar vidare till de mest inspirerande bloggarna för mig men jag tycker alla är superduktiga, och vill inte någon tar det illa:

retrostuff, Bizen, rino, mynta, miiaoo, Tack för inspirationen!

lunes, 25 de octubre de 2010

En liten tunika

Inte något nytt, men tygerna är så fina, att man älskar att sy i dem!
P.s. Min photoshop är inte alls den bästa...

sábado, 23 de octubre de 2010

Singoalla live.....

Sydde häromdagen en singoalla klänning till Dalila. Lilla dockan min börjar gilla ha mammas klänningar på och till och med gillar att sy! Hon som gillade inte alls det, vad har hänt? Lilla fröken ser stolt och glad ut i sin nya singoalla. Bra bettyg, tycker jag!

miércoles, 20 de octubre de 2010

Mössberoende


Denna coola mössan, och tre till som inte är färdiga men kommer snart att bli det, ska resa till Uppsala med posten, och hälsa på världens mest kreativa och snälla vänn. Hon säger aldrig att hon vill ha något, men denna gång har hon beställt, man blir så GLAD ;)

sábado, 16 de octubre de 2010

Mössro!


Och så kan jag inte sluta roa mig och göra mössor, hehe, och det är inte bara jag utan flera medbloggaren. Vilken epidemi!

Lillasyster Alexandra(barnens kusin) fick mössan med kronan på, och storasyster Isabella ska få nu en namnmössa. Hoppas hon gillar det!

Om jag hade en bebis till....


.... skulle jag göra hur många som helst babyförklädd klänningar. De är så söta!, och jag är kär i dem från första gång jag såg en. Ja, första gång måste ha varit på en Pippifilm, men i bloggvärlden var det hos underbara retrostuff . Det är inte heller hon som först gjorde en, men jag tycker hon gör de finaste babyförklädd klänningarna som jag har sett.

Jag har ritat mönster flera gånger, försokt och försokt men så lätt är de inte. Ändå ville jag absolut återkomma och ge mig en ny chans. Mjukaste babycord med ugglor är så fin, och microfleece i cerisefärg av bästa kvalité, riktiga fina tyger och roliga att sy i.
Jag har gjort den med ficka på magen(med uggla som sticker ut) och hjärta med text, bara för det är så roligt att skapa och låta tanken styra oss och se vad som kommer.

jueves, 14 de octubre de 2010

Mössfeber!

Ibland är det så att man drabbas av något sort av feber, då syr man bara det tills den går över. Jag är på mössperioden igen! En mössa till Dalila i sötaste rosamoln fodrad med velour, och en till mig i den underbara vågade ränder, jag är så käääär!


Mössan kan vikas om man vill så den vita kanten i velour synns mer. Dockan min är så söt! jag hittade henne på loppis, och hon är faktiskt större än min Dalila i kroppen, hehehe.

Ett stor tack till Jenny, från JNY design, jag hade aldrig beställt men nu kan jag inte sluta, världens bästa service och kvalité, jag åter!



Och några tack till till dem som skickat till mig fina plagg av de fina tyger innan jag hade råd och bestämde mig för att beställa dem:
JUMEL, Äppelpäppel, OdAndulky, Pumpalot, RumbadeKransen, ni är bäst!!!!
Visst var det Miiaoo med sin ljuvliga och fina mössa, som hjälpte till att ta beslutet!

viernes, 8 de octubre de 2010

Så söt!!!!


Kolla på världens goaste Freyah, en nybliven charmig och söt ettåring i MBM. Tack mamma H för att du tillåter mig att visa livebilder av din underbara söta prinssesa.

jueves, 7 de octubre de 2010

Pssss, hemlis!

Prinsessmösa till en riktig sötnos som får inte veta om detta, hihihihi, och inte mamman heller, jag hoppas de inte läser bloggen.
Dockan vill också ha! Men jag har sagt att den är inte åt henne!


Det gråa tyget kommer från S&S och det cerise velour från Jysk. Har gjort mössan denna gång lite annorlunda att toppen är lite mer fyrkantig, gillar!



Hoppas presenten blir uppskattat!

P.s: Mia, hakklappen gjorde jag för länge sen, jag sålde flera men har behållit den för den är så sööööt och mina flickor gillar att leka med den på sin docka.

martes, 5 de octubre de 2010

Och såhär glad....


...såg man ut, när man skulle äntligen till fotografering! Först fick man busa lite ute på trädgården, ja. Allvarligt talat det är darför och bara darför jag vill sy!.

lunes, 4 de octubre de 2010

Ibland händer det....



Imorgon, eller rätt sagt idag, (Gud klockan är mycket nu!) är det fotografering på dagis, och min lilla Dalila önskade sig en klänning med en stooor babuska på, bara hon har sömnat innan att se den...
Allt gick bra tills jag skulle falla, klipte en stor bit, hittade på rensan nere som lösningen, men det gick inte heller. Som sagt, trikå och jag! Övning behövs!