miércoles, 5 de agosto de 2009

SAknar dig, älskade BERNINA

Ja, det var på 90 talet, fast maskinen är från 80 tror jag, jag fick henne som present, och tycke hon var helt bedårande. Och det var hon, man kunde göra vad som helst, krånglade aldrig. Flytade till Sverige och lämnade henne hos min syster i Spanien, sånt har jag ångrat mig. Hemma har jag en Husqvarna, men jag förstår inte riktig på mig med färgerna, gillar att trycka på en knapp och få det jag vill. När jag åker på semester varje år , träffas jag och kompisen Bernina igen, och hon är lika duktig och glad och vi kommer faktisk överens. Så då har jag bestäm mig!, byta emot min husqvarna för en bernina, manen från affären sa att han vill garna, vi får se om det går! Tycker ni att jag gör fel? vilken är bäst? husqvarna är svensk, men ...
Jag vet vem kan förstå mig bäst, och det är hon.


6 comentarios:

Madelene dijo...

Den va inte så farligt dyr den maskinen...

Aleisa dijo...

jaha, jag vill ha en!

Tanja dijo...

Hejsan!

Va kul att du hittade till min blogg och dessutom vill vara med i min tävling! :)
Nu har du två lotter.

/Lycka till!

(Nu ska jag surfa runt och kika lite hos dig)

Strumpetossa dijo...

Har själv bara haft Husqvarna och nu en Pfaff så jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Men om du inte kommer överrens med din nuvarande maskin så kan det ju alltid vara värt att prova en annan. ;)

Medea dijo...

Bernina är bäst!! Jag har både en "vanlig", en overlock och en coverlock i Bernina/Bernette. Min bernina är från 1981 och fungerar lika bra än.

Camilla Porsman dijo...

Ja, Berninorna är underbara! Pålitiga som bara den. Jag hade ju trott att de skulle vara billiga(re) här i Schweiz eftersom det är ett schweizisk märke, men tyvärr kostar de ändå lite väl mycket för att jag ska tycka mig ha råd att komplettera min gamla vanliga Bernina med en overlock just nu, men drömma kan man ju...

Det bästa med Berninan är pålitligheten - egentligen är de inte så dyra om man ser till prestationen + hållbarheten (kostnaden per sömnadsomgång blir egentligen minimal... okej operation peptalk på att faktiskt unna sig en komplettering här, det får jag erkänna ;-)). Man kanske skulle glida in i symaskinsaffären och få några prisuppgifter trots allt? :-)