viernes, 30 de octubre de 2009

Två nya klänningar

Igår och idag hade jag lust att sy det jag gillar mest, klänningar!!!!!. Inget beställning, utan lust att skapa, så skön!!!
Är kär i mitt POMMONA tyg som har ropat på tradera, och den andra blommiga 60-tals? som hittat i en sekond hand butik. Färgkombo funkade bra, röd och gul, turkos och brun, MUMS. Och har provat en resår i brosten bara för det känns som 50-60 tals???, det är jag inte alls säkert, och då ville jag att klänningen skulle påminna en babydoll, men lyckade jag med det?
Och sen har jag pysslat lite med nya tags för att se om det funkar, har jag datorn, sparar jag lite pengar, vill inte beställa så mycket för portot och priserna börjar att göra riktig ont.



martes, 27 de octubre de 2009

MADE BY MAMA till Australien

Till Jade:
Till Max:


Ja, det är lång borta, där finns en tjej som gillar pippi och hon väntar på sin klänning, men hon har en tjusig lillebror, och Lillabarn som vann tävlingen på bloggen, bor där. Jag förstår vad hon säger, att hon har inte vunnit två tävlingar, utan bara en, så det skulle vara ett pris, men jag är två barns mamma och vet vad det gäller om, man ska vara rättviss, så det blev en klänning till tjejen och ett tröstpris till lillkillen, en sjkorta i saffari på kenya motiv, med superhäftiga klockat armar a´la 70-tals. Hoppas ni gillar dem.
Nedan posserar Milena med en klänning som jag har svårt att förklara att det är inte hennes, hehehe. Så nu är det bara att ta av, vet ni hur man gör det? och packa till söder.

miércoles, 21 de octubre de 2009

Så han gick och hämtade en annan elefant!!!!!

Ja, som barnvisan: en elefant balanserade på en liten liten spindel tråd, det tyckte han var så intressant, så han gick och hämtade en annan elefant, eller? ja, säkert en massa språkfel, sanningen är att detta har vi oxå på spanska. Det som handlar inlägget, innan jag tappar trådet, är om min sista elefanttunika eller sjkorta, jag ville byta mot nåt och så fick jag 4 mejl av 4 intresserade medbloggare.
Jag kommer att sy flera, men två är nu klara för att skicka, den första elefant gick och hämtade en annan elefant, då är de två nu, med en liten skillnad, armarna är inte samma. Den med korta armar är till en flicka och det med lite längre armar ska till en pojke. Nu är frågan om jag är rätt om min åsikt: tycker pojkarna skulle se konstiga ut med så kloclat korta armar, som att de skulle ha en klänning på sig, vad tycker ni?, Vilken gillar ni mest? Fast jag tycker ännu måste göra flera ändringar i halsen för att kunna få en pojklig eller unisex plagg. Eller hur?


domingo, 18 de octubre de 2009

Provar storleken i en glad klänning

Man börjar att tröttna på den här modellen, men den går så snabb och lätt att sy, och jag har en orsak till denna, och det är att jag provar strl till Pippiklänningen till Jade, tjejen av Lillabarn som vann tävlingen. Den är enligt mig en 104/110, och det känns stor för Milena som är 3 och ett halv, och passar bättre i en 92/98 men hon är lite för hennes ålder, eller small, och flickan serlite större ut . Jag skulle be om att mamman tittar på bilderna och bekräftar det, innan jag klipper i dyra pippityget. Och sen får jag i mejl-lådan adressen som den ska skickas, för det behövs.



För den här klänningen tog jag en gardin i färgglad motiv, muddar från lokal affären och snedslå från Bibbis och tycker att alla ser bra kombinerat i en kompot, fast kanske för sommaren, men ni vet, kan inte hjälpa min smak, jag är som jag är.

viernes, 16 de octubre de 2009

Elefant-tunika, brun, höstig och unisex???

Jag älskar tyget, jag ropade det på tradera, och antar att det är en av er som hade den fina elefantertyg, så passar på att tacka. Mönster är min vanlig skjorta fast ärmarna är kortare och klockat, strl 80-86 men passar en 92, om barnet är som mina, smallis.
Jag gör en sista försök för att göra unisex kläder, men tror att det är för flickig allt jag gör. Om någon gillar den, är den ute till salu, eller att byta mot nåt, efter en vecka om ingen hör av sig, ska annonseras på tradera, men där går så dålig med nysydda kläder, att jag nästan vill inte det.

Tävlingsavslutnig, grattis till vinnaren som blev........

Ja, det började med massa små lappar, barnen och jag klipte dem och skrev namn, 45 deltagare, not bad, och många som vågade sig på spanska, så roligt!!! Stort tack alla ni som ville vara med, skulle kunna man skicka till alla, hade jag gjord det, men man ska välja en vinnare. Så en nyvaknat Milena efter frukost sparade alla lappar inne i sin pippi väska, och rörde och rörde, sen tog hon lappen, och ja, det stå det, att skicka till Australien??????????????, tänke jag direkt, Lillabarn du är lycklig ägare till en pippiklänning till din Jade, GRATTIS. skicka adressen, och hör av dig.
Nu ska jag strejka och inte göra en tävling mer, tills jag vinner nåt, fy vad jag vill vinna och gör aldrig det. Hur gör ni som har tur med sig?










sábado, 10 de octubre de 2009

Djurer och färger, den bästa jag vet

När jag var lite, kallade vi dessa vida sjkortor-tröjor-tunikor för manhattan, och det skulle vara en kul manhattan skulle vara "guarapeteao", dvs mönstrat, med massa färger, eller som vi barnen kallade "fajaos", dvs "med lust att bråka", specielt när ingenting matchade. Och så påminer mig den här nya tunika, som jag har tänkt mig unisex, om mina manhattar på då tiden.


Ikväll tog de flickorna en påsse med mössor, inga av de är till dem, men de gjorde mode vissning, hehe, man vet ju aldrig med barnen, det stämmer!

viernes, 9 de octubre de 2009

Mössor-perioden, har alla gått genom?

Jag vet inte, men kanske alla känner sig igen. Jag är på möss-perioden just nu, och kan inte låta bli. Tycker det är jättekul att göra mössor. Provar olika modeller och trännar aplikationerna. Desuttom är det inte bara mitt fel, för de är alla beställda. Fyra mössor (madebyme) med aplikationer till två olika syskon par, varsin med flicka och pöjke. Fast en stora syster och lille bror, och en stor bror med lilla syster. Tycker foton var inte den bästa, för aplikationer ser konstiga ut, men inte i verkligheten. Jag är jättenöjd, och orkar inte ta en foto till. Och två fleece mössor i Geckos underbar fyrkantig mössa, som är t.o.m. lätt at göra, så roliga de ser ut!



OBS: Alla som är på den period eller har inte gått över kan ta en titt här: Gör dig själv hos http://www.andersj.se . Otroliga fina och enkla grejer, desuttom mönsterna på allt i PDF.

lunes, 5 de octubre de 2009

Rumba är bäst!!!!!



Här kommer live bilder för våra fina rumba mössor, vi älskar tyget som vi vålde inte, men hon vet precis vår smak, hur kunde hon gissa så rätt?, bruja är hon, fast en snäll bruja. Och då fick jag en överräskning till, egentligen skulle vara två mössor till flickorna, men hon sydde en till mig, snäll va?. jag ser hemsk ut, men det får det vara för en tacksam skull. Här är alla lika nöjda, tycker en gång till att byten var positiv, tremendo chenche kuchenche, gracias RUMBA för de kunde inte vara finare och kulare änn de är.

Sytt lite på repris, men det kommer nytt.....

Hade beställningar som är alla sydda i samma modeller och tyger som har redan visat, men eftersom jag har också som en kom-ihåg att det jag har gjord, läger jag några bilder. Som sagt ingeting nytt, lite variation på storlek kanske. jag håller ändå på mycket nytt som är redan klipt, flera kimono, nu när jag ser att det är kimonos feber i andra bloggar, måste ta kraften och orken för det. Titta på de underbara kimono från Retro-stuff och Pettroflamingos, två av mina favoriter, fast jag har svårt att välja favvo när de är så många som syr så fina kläder.








Då blev en sjkorta till, lite mer kortare och klockat i armar, och tre klänningar med vingarmar, i de tyger som börjar att ta slut.

domingo, 4 de octubre de 2009

Tack BIZEN för en obloggat jättefin present

rTänk på så mycket man får, när man bloggar känner man nya underbara människor, som är duktiga och generössa, och det är jätteroligt både att få inspiration, och deras handarbetat fina alster i brevlådan. Jag erkänner att jag älskar vad som kalas ett byte, eller som på KUBA en "chenche kuchenche", dvs interchange på engelska, och då har jag lyckat med alla mina chenche, eller de PIF jag har fått, kan inte sluta tacka, ni är alla så snälla.
Men detta var speciellt, hon hade PIF på bloggen och jag anmällde som vanligt med barnen strl och ålder, men det som hände var en överräskning, hon sydde till mig, en supergullig äkta retro tunika i favorit färgen, hehe, jag kalar detta tunika: "min den är min", och har alltid den på mig när jag ska sy, den ger mig så goa känslor, "full med vibrations", allt funkar när jag har den på mig. Tack BIZEN, det var så snäll av dig, och jag älskar den, hoppas nån dag jag kan sy nåt åt dig, duktigare måste jag bli, men jag jobbar hård för det.


sábado, 3 de octubre de 2009

RUMBA, ella quiere su RUMBA!!!!

Alltså, jättesöt tjej, och gör mig så stolt, hon är den allra första modell, desuttom mina egna, som har på sig en Made by mama plagg, och jag tackar för det! Sista tävlingen vann Rumba de Kransen, och vi passade på att göra en byte, jag frågade vad gillade de mest, och mamman sa den gröna blommiga sjkorta och jag ville ha......., ska hålla spänningen tills mitt paket hade kommit från Kransen.

Kan inte sluta titta på Iris, egentligen är inte sjkortan som lyser, utan de två fina ögon, och hela hon.

jueves, 1 de octubre de 2009

Tights och mössa, så där...

Ja försökte mig på mina första byxor, det var svårt tycker jag, men ändå ska försätta ihjäll tills jag kan säga att jag kan göra dem. De blev blommiga retro tights till stora tjejen, tyget har jag hittat på lopis och är så fint, trikå av bästa kvalité, fattar inte hur hade jag sånt tur. Muddar av rosa trikå ropat på tradera, och mönster hade jag inte nån så jag fick tips av Rumba/Bobo att ritta på paper de byxor jag gillade mest. Jag gillar mest våra kaninbyxor från od andulky, snälla Anna gör finaste tightser, så forlåt mig för vad det gäller om copyright, det är bara hembruk, hon bruka använda sig av Meedom och Meedom, så boken ska jag låna från biblan snart, så jag kan ha olika storlekar och former.




Efter byxorna, var jag sugen på en mössa, och körde med Madelenes MADEBYME mönster som hon delade med sig, fast det blir lite pössigare och ändringar kommer från Anna igen, så ingen av de är egna, måste tacka alla fina kompisar där ute för detta inlägg. Tusan tusan tack för hjälpen, allihopa!


Så här ser de ut, kanske nästa gång blir det bättre, men jag är ganska njöd för att vara mitt första försök.