domingo, 28 de febrero de 2010

Utmanat av Maribel


Fick ett utmaning av Maribel som har bloggen MaribelPysslar. Trevligt var det, för jag älskar att hitta nya bloggare och hon har hittat mig, vilket är lika bra. I utmaningen skulle man öppna fjarde folder och öppna fjarde bilden i bildarkivet av datorn, då skulle man förklara vad är det för nåt. Här är Dalila, hon som inte gillar mammas klänningar, och skriker och tramsar värje gång hon får bara prova en av mina, men.... som är jätteglad för alla andras duktiga syvänners klänningar. Klänningen är från den underbara Retrostuff, och hon verkar jättenojd, trots att den är en anning stor för henne. Så är det, finns på spanska en ordspråk, som ni som kan spanska kan hjälpa mig med liknande uttryck på svenska: "Candil de la calle, oscuridad de tu casa." Lustigdesign, Rumbadekransen, IAnyckelpiga, Mingullunge, någon som kan översätta? Är ni snälla och har lust kan ni ta utmaningen, varsagod!

domingo, 21 de febrero de 2010

Lite stuvar = små söta klänningar



JA, det är ingenting nytt, allt var klipt men fick ligga en vecka, söta små klänningar och lite stuvrensning som pågår hemma.

Gillar speciell mycket den med marimekko elefanterna, åh vad det är fint det tyget. Varför är jag så fattig?. Jag har köpt bara en halv meter men snart ska dit och köpa mig en bit till. Men gud, jag har lovat inte köpa mer tyg!


Stort hjärtligt tack!


Anna från Od Andulky för en jättekul och välsytt mössa. Vi älskar den, denna gång vill inte stora syster att man ska ta kort, men hon gillar också hennes. Anna och jag har tidigare gjord ett byte, och det är tack vare henne att jag nång gång har sett live JNY kaninerna (i våra fina odandulky byxor) och nu molntyget (Milenas mössan, foto kommer snart). Denna gång var det ingen byte, utan en present från mig och en present från henne, och som jag säger GLÄDJEN ATT GE OCH FÅ. Det är så kul att ha dig som syvänn. Tack för denna gång, snälla du, och hoppas på flera mera.

viernes, 19 de febrero de 2010

Hon gillar vissa klänningar ja...

Lilla Dalila beställde grisklänning, och det gillar hon! vad bra när mamman få en sånt respons, detta händer sällan. Bjuder på livebilder av min nybliven 2 åring i grisklänning, så kalar hon den.

Jag tackar för hjälpen i virkning inlägg, jag börjar förstå vad det handlar om, och videonna som Helena (som har bloggen Hilllefant) tipsade var otroliga användbara. tack snälla du!

Och vad gör man nu?


Haha, det undrar jag med! har köpt mig en kit för amigurumistarting men.... kan inte göra mer en maskor. Måste få hjälp eller sälja vidare, men jag vill inte ge av mig. Vad jag beundrar Bizen, Ianyckelpiga, Petra, Mia, Emilia, Ninna och alla duktiga som virkar så fint! Det är inte alls lätt.

jueves, 18 de febrero de 2010

Blixtsnabb resa till barndom....


Åh, 1978 var det! Mammas tunika älskar jag, så jag har en tanke att sy en sånt till mig, och har fått hjälp av en snäll och go´ vänn, hoppas jag kan det! Och våra klänningar är nåt som jag vill också sy till tjerna, ser ni?, vingärmarna gillar jag! Saknar dig pappa, så mycket! och vill tro att du är där lång borta i söderhavet, fast det är du inte. Men tänk om du kunde bara komma på ett kort besök nång gång!

martes, 16 de febrero de 2010

NY klänning till minsta skruttan


Jag skämms jättemycket för jag syr för lite till mina tjejer. Orsaken är att de vill inte ha det jag syr. Minsta dotter måste man allvarligt tvinga att prova klänningar och tramsar på golvet, sparkar, skriker, frusterande. Men när Milena fick klänningen med bondgård och grisarna, lillan sa "mamma jag vill också ha en grisklänning". NU har jag sytt ihop den, med två ballongen som är på väg att explotera, men hoppas när hon ser den blir hon glad. Vi går genom smartsamma dagar, hon förstår inte alls livet uttan tuttan, och jag tycker så synd om henne. :(
Hoppas att detta går över. Fy vad jobbigt är att vara mamma!



En gång till, tack snälla Bizen för en underbar tyg, det räkte inte till bakstycken men jag tycker att jag lyckade hitta något liknande och de blev fint ihop.

lunes, 15 de febrero de 2010

EN påslakan med befruktande blommor....

....verkar vara detta underbara grönblommiga tyg. Åh, vad det är härligt att sprida glädje! Det här fyra av de underbara saftiga goa frukter, men där ute finns flera till. Jag kan räkna 7 stycken om mitt minne inte är så dålig. De såldes på tradera och på beställning, men foto av ägarinor har jag tyvärr inte. Jag har inte så mycket kvar av det, och mina egna barn fick aldrig det, för jag lämnar aldrig de till sista bit, men vad då? Är det inte helt underbart! jag letar med ljus och lyckta en påslakan till, så om det är nån som vet, jag betalar! Nästa tre klänningar om påslakan hittas är till Milena, Dalila, och Annikas dotter( Alvinea ), vi håller tummarna.

Ett Stort tack till Rumba de Kransen, Kinoko, och Finnkids för att jag fick sy till de söta dockor. Jag tycker pengarna är bara papper och tyg är bara tyg men de ni har gett mig är mycket större och är otrolig tacksam för det!

Chili con carne, tack!


Den här lilla damen som sitter på min bernina har oficiellt slutat amma. YES! Hon är 2 år och en vecka, och mamman orkade inte mer. För fyra år utan stop varit jag en kossa, och skriver just nu med två stenhårda bröst men GLAAAAAAADDDDDD! Vad har jag gjord? Serverade chili con carne, hahahaha. Stark, mycket stark! som på sina älskande pippifilmer säger hon nu och pekar på tuttarna. Jag smörjade så gott jag kunde med starkaste chili mina två, och det funkade! Var kommer methoden från? Kubanska och smarta hustru, och samma ska det göras med storasysters napp. Efter denna behandling såklart, jag orkar inte med de två samtidiga.
Så det vad det! Enklare än man trodde, för det var en annan västerland psykolog som föreslog att jag skulle inn i en sexshop och köpa en plastbröst, en sånt männen leker med, och ge henne det som leksak. Visst gick jag inn i sexshopen för första gång i mitt liv och de som fanns vad inte lämpliga, skulle beställas nåt som var skittdyr. Då tänkte jag, ash! jag kör med egen land method! BIlligare och efektiv!

sábado, 13 de febrero de 2010

Tävling ska vi ha!.....


... för besökräknaren har passerat 10000 och det tycker jag är KUL. Ni vet priset är ett valfri MADEBYMAMA plagg i önskat storlek, så kika runt på bloggen och säg till vilket är ditt favvo, så om du vinner få du det, länkar du, är det två lotter, och som vanligt våga dig på spanska är det tre lottar, hehe. Sista datum 22 mars då Milena fyller 4 år.
KOM igen! amigos, habla usted español?

BUENA SUERTE A TOD@S!!!!!!!!

viernes, 12 de febrero de 2010

Från brunt till galna och glada färger....

...måste jag pendla. Jag gillar att färgerna ska skricka, men också har jag lärt mig hemligheten bakom bruna, diskreta, osyndliga toner som säger sin lilla viskande budskapet. Så nu är jag tillbaks till karnevalen min, det känns som man vill dansa.

Finaste babuskadockor tyget köptes igår på syaffären i Helsingborg. Jag misstänker att jag har betalt 3 gånger mer än det det kostar, och att det finns på S&S, men kunde inte motstå frestälsen och har inte alls ångrat mig för det, jag får vara snåll och spara så gott jag kan.


Har massor med prikiga spanska tyger och Ikeas som bort kommer de inte heller.

Och titta så arg ligger Dalila på golvet och tramsar, för vill inte ha!!!!!!!!!!

jueves, 11 de febrero de 2010

En mycket speciell brun tunika


Modellen har jag gjord flera gånger. Brunt vet ni att jag är nykär i. Vad är det som är så speciellt då? Framstycken och bakstycken är från en brun påslakan ropat på tradera. Tyget på ärmarna är handtryck av en tjej som heter A. Här i stan finns en liten och trevlig verkstad, som heter Kastanjen, och är driven av Kommunen. Där inne trycker de för hand och sen syr fina saker med det. Men A och alla andra har downsyndrom eller förhindrat funktioner. Vilken taläng! Var ligger gränserna av människans hjärnan, och varför kan vi inte förstå deras lilla mirakel?. Obegripligt! Jag skulle bara ta en liten titt och fastnade för alla glada fina tyger. Tyg säljes inte, utan färdiga skapelse som till ex. dukar, kassar, osv. Eftersom jag ville ändå sy i en av dem, fick jag det. Där är massor med solar och blommor, och As känsla för färger. Finns en liten del av mig, men mindre. Tunikan är 95% designat av A. Tack snälla du för detta!

miércoles, 10 de febrero de 2010

Första plagg till vuxen


Åh, titta så fin den är! Tunikan som blev alldeles för stor hittade tills sist ägare. Och jag måste säga att jag är jätteglad att det var Anna från Odandulky, hon är en snäll och duktig syvänn. Varsågod Anna, vad stolt jag är för detta! Och tack lilla Louise för att du gillade klänningen som jag sydde alldeles för snabb och sömnig, för jag ville skicka nåt till mamman och nåt till dottern.
Jag tror att jag är inte rädd länge för att sy vuxna kläder, så snart blev det tävling på bloggen, och då ska ni får välja tunika till er själva eller till tjejerna. Snart ska besökräknare nå 10 000, då ska bli dags för det, vad spännande!

martes, 9 de febrero de 2010

Två söta systrar som har fått vänta....


....alldeles för mycket. De två klänningar ska till Goteborg imorgon. Jag vet inte varför dröjde så mycket, en kombination av olika faktorer. Strumpetössa Design var en av de första blogg jag besökte, jag blev så förtjus av Johannas självdesignade färglada kläder. Den här är min PIF till de två söta systrarna, känns rätt så bra att ge de borta. Hoppas det uppskattar, för lätt var det inte. Det är så när man vet hur duktig är mottagaren, men jag har till sist vågat, hur modig som helst!!!!

lunes, 8 de febrero de 2010

Oblogat men inget nytt








Nu har jag fått en dator, och hade lite oblogat, jag har bloggen som ett kom ihåg att det jag sytt, men detta är ingeting nytt. Jag håller med Mia från Kinoko, jag syr alldeles för mycket och tiden verkar inte räcka, så sömnbristen är större än aldrig. Det är så att minsta döttern sover så dålig, vaknar flera gånger, och ammar som en galning. Jag syr mest mellan 12 och 3, orkar inte läga mig och vakna värje gång hon gör det. Efter tre lugnar hon sig, inte alls klock! Men jag vet att jag är inte ensam, eller hur?


sábado, 6 de febrero de 2010

Älskade landskap....


Åh Jofotex!, det är tur att jag inte bor så nära där, för då vet jag inte... Men när de öppnade hemsida, kunde inte låta bli. Jag ville ha landskaptyg, och det är det endaste tyget jag har beställt nån gång av en butik Jag har aldrig beställt av JNY och inte heller Mjuka tyger, även om jag älskar dem. Brukar köpa på sekond hand, lopis eller tradera, pengarna såklart!. Denna gång planboken fick tyvärr ställa up, landskap är bland det bästa som jag vet.
Jaha, och när tyget kom hem, vad hände?????, då vågade jag inte klippa! Min lilla docka fyller 2 år på måndag, och det är min personlig present, jag ger henne det bästa jag kan. Bara hon vill inte ha! som vanligt!

jueves, 4 de febrero de 2010

Glada elefanter är alltid retro, eller hur?


Jag äslkar glada färger och dessa glada elefanter som sitter upp och ner. Tyget köpte jag på en supergullig patch affär nyhittat i stan. Inte riktig billig men det skittar. Likaså med rosa är jag inte så glad, men marimekko uniko är undantaget. Det finns också här i Helsingborg en supertrevlig äffar med ett stort marimekko sortiment. Ja, färligt för mig att gå inn där. Jag kantar med alla färger även om rosa snedlå finns hemma, to much rosa klarar jag inte. Orange, turkos och lime tål jag hur mycket som helst. Nu börjar att bli dags för att prova nya modeller, håller på att rita mönster.

En lila och turkos tunika som kom från Sidney

Jag gillar lila, men det verkar inte svenskarna gilla, ?????? I Norge finns Siri från Sirisdesing, hon är galen för lila. Jag fick detta fina blommiga tyget, precis inan jul av LillaBarn, vad generösa vänner man har! tack du snälla Emelie, för en jättefin present, jag är så glag för det!
Sakta går det bättre här, barnen är ju friska, det är det viktigaste. tack ni alla för snälla tillfrisknande önskningar och varma kommentarer.